‘Samen voor elkaar’ is een samenwerkingsverband tussen bewoners, vrijwilligersorganisaties en andere organisaties die werkzaam zijn in Loppersum.

Ons doel is dat het voor iedereen fijn wonen is in Loppersum; vandaag en morgen. Samen zorgen we dat Loppersum een dorp is én blijft, waar de bewoners hun hele leven kunnen wonen, met alles wat daarvoor nodig is binnen handbereik.

Dit doen we door een netwerk van diensten en activiteiten op te zetten, waar iedere Lopster gebruik van kan maken. Dit gaat bijvoorbeeld over elkaar ontmoeten, leuke activiteiten, goede voorzieningen, hulpmiddelen, elkaar ondersteunen en waar nodig voor elkaar zorgen. De aangesloten organisaties zijn:

Projectgroep en werkgroepen
Elke zes weken komen de organisaties die meedoen aan ‘Samen voor elkaar’, bijeen in Ons Dorpshuis. Tijdens deze bijeenkomsten bouwen we samen aan een netwerk van activiteiten en diensten. Daarnaast zijn er verschillende werkgroepen in Loppersum actief, die verbonden zijn aan Samen voor elkaar. Wil je meedoen aan een bijeenkomst of meer weten over de werkgroepen? Heb je vragen of leuke ideeën? Neem contact op >>

Samen voor elkaar is ontstaan uit de PLUS van Loppersum; zeven organisaties die in 2021 een sociaal contract hebben getekend om samen het dorp en de inwoners te ondersteunen. Inmiddels hebben zich nog meer organisaties aangesloten. Samen voor elkaar wordt financieel ondersteund door Het Groninger Zorgakkoord. Univé Noord-Nederland ondersteunt in de websiteontwikkeling,
met behulp van Stichting Coloci.
 
Op de foto: de ondertekenaars namens de deelnemende partijen: Meindert Joostens (gemeente Eemsdelta), Karel Zuidema (Zonnehuisgroep Noord), Sonja Gildemacher (Woonzorg Nederland), Joop Siepel (Het Dorpshuis), Nicolette Scholten (Stichting Dorpsbelangen Loppersum), Kors van Slochteren (Cadanz Welzijn) en Ipe van der Deen (Zorgcoöperatie Loppersum). Foto: Inge Tebbens Torringa.