Welkom op INLOPPERSUM, een initiatief van bewoners en organisaties die de handen in een geslagen hebben voor het stimuleren en mogelijk maken van meer nabuurschap, een gecoördineerd en samenhangend aanbod van wonen, elkaar ontmoeten, ondersteunen en waar nodig ook voor elkaar te zorgen. 

Met elkaar hebben hiervoor
een sociaal contract getekend:
De Plus van Loppersum.

Met als doel dat het voor iedereen fijn wonen is in Loppersum. Vandaag en morgen.

Dat is waar we voor willen staan. Vanuit de overtuiging dat we samen meer kunnen betekenen voor de inwoners van Loppersum, dan ieder apart.

De Plus van Loppersum is gevormd door:
Inwoners met een zorg- of ondersteuningsbehoefte willen graag, zo lang mogelijk zelfstandig, in Loppersum blijven wonen. Daarom organiseren we vol enthousiasme een lokaal netwerk van diensten, ondersteuning en zorg dat meebeweegt met de behoeften van de inwoners. Dat aansluit bij bestaande structuren en diensten. Dit kan variëren van winkels die aan huis bezorgen, van buurtvrijwilligers tot een centraal ontmoetingspunt.

Elkaar echt kennen en samen ontmoetingsmogelijkheden en activiteiten organiseren voor gezelligheid én steun. De Plus van Loppersum sluit naadloos aan bij de plannen voor het Wiemersheerdgebied en de ambitie van Het Groninger Zorgakkoord.Op de foto: de ondertekenaars namens de deelnemende partijen: Meindert Joostens (gemeente Eemsdelta), Karel Zuidema (Zonnehuisgroep Noord), Sonja Gildemacher (Woonzorg Nederland), Joop Siepel (Het Dorpshuis), Nicolette Scholten (Stichting Dorpsbelangen Loppersum), Kors van Slochteren (Cadanz Welzijn) en Ipe van der Deen (Zorgcoöperatie Loppersum). Foto: Inge Tebbens Torringa.